Waarschuwing: koop geen goedkoop sleutelkastje

© De Zorggroep

Inbrekers slaan goedkope sleutelkastjes die bij veel gezinnen aan de muur hangen zó van de muur, breken het kastje open en kunnen dan dankzij de huissleutel zó bij de mensen naar binnen lopen.

Angela Janssens

Volgens woordvoerder Nikit Rempkens van De Zorggroep is dat wat er de laatste weken gebeurt bij onder meer de senioren van De Ruysdonck en de Witherenstraat in Blerick. Hier turfde de politie de laatste weken vier inbraken. De bewoners van de Ruysdonck vertellen dat het er minstens zes moeten zijn.

Grof geweldTelkens halen dieven met grof geweld de sleutelkastjes van de muur. Vervolgens gebruiken ze de sleutel om bij de senioren naar binnen te gaan. Bewoners vertellen dat in sommige gevallen alle kasten overhoop zijn gehaald.

“Dit is een probleem dat doorlopend speelt”, zegt Rempkens. “Maar bewoners moeten er nu eenmaal voor zorgen dat onze medewerkers zelf de woning in kunnen in geval van nood. In die zin zijn de systemen onmisbaar, want niemand wil terug naar de tijd dat zorgmedewerkers met grote sleutelbossen rondliepen. Er is voor zo ver wij weten echter maar één echt veilig systeem. Maar daar hangt een prijskaartje van ruim vierhonderd euro aan.”

En dat kunnen niet alle senioren betalen, klinkt het bij de Ruysdonck.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal