Tientallen miljoenen naar Limburgs Center Parcs-park

Print
Tientallen miljoenen naar Limburgs Center Parcs-park

Afbeelding: Laurens Eggen

Center Parcs steekt tientallen miljoenen euro’s in de vernieuwing van bungalowpark Limburgse Peel in America. De huisjes en het centrale gebied worden verbeterd. De werkzaamheden starten dit jaar.

Parkmanager Kees Luijbregts wil de plannen volgende maand pas nader toelichten. Wethouder Paul Driessen (Toerisme en Recreatie, Essentie) van Horst aan de Maas kent de exacte inhoud van de plannen ook nog niet. „Maar we zijn blij dat deze ondernemer gaat investeren. We werken hard aan de ontwikkeling van het gebied De Peelbergen. Het is goed dat daar een heel mooi park komt te liggen.”

Het park Limburgse Peel opende begin jaren tachtig onder de naam Park Loohorst. Het was toen eigendom van Gran Dorado.

Meer luxe
Center Parcs kondigde vorige zomer aan 400 miljoen euro te gaan investeren in de vernieuwing van de eigen parken. Topman Mark Haak Wegman zei toen dat gasten meer luxe willen dan voorheen. Volgens hem zijn een kleurentelevisie en open haard tegenwoordig niet meer voldoende. Het bungalowbedrijf wil bungalows verkopen aan particuliere beleggers om de investeringen te bekostigen. 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen