‘West Side Story’ komende zomer op Vrijthof

Print
‘West Side Story’ komende zomer op Vrijthof

Afbeelding: West Side Story

Philharmonie zuidnederland speelt 10 juli op het Vrijthof bij de vertoning van de film ‘West Side Story’ live de muziek. Dat schrijft het stadsbestuur van Maastricht aan de gemeenteraad.

Het symfonisch orkest gebruikt het podium van André Rieu die dan bezig is met zijn reeks Vrijthof-concerten. Op 10 juli staat geen show van de violist gepland waardoor het podium zonder problemen kan worden bespeeld. 

Honderd muzikanten
Het concert viert het 25-jarig bestaan van Theater aan het Vrijthof. ‘West Side Story – Live with Orchestra’ combineert de met Oscars overladen en gerestaureerde filmversie met een live-uitvoering van de muziek van Leonard Bernstein. Daaraan werken 100 musici mee.

Podium van André Rieu
Manager Pierre Rieu bevestigt dat philharmonie zuidnederland gebruikmaakt van het podium van zijn vader. „André heeft zelf nog in het vroegere LSO gespeeld, dus hij kon dit aanbod natuurlijk niet weigeren. We steunen het van harte. Het is voor ons ook wel leuk dat we een keer lekker achterover geleund naar ons podium kunnen kijken.”

In de krant van vrijdag meer over dit onderwerp. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →