Eis: 16 maanden cel voor moeder die seks had met zoontje (11)

Print
Eis: 16 maanden cel voor moeder die seks had met zoontje (11)

Afbeelding: Istock

Vanwege seks met haar 11-jarige zoontje is zojuist door justitie tegen A.A., een moeder uit Bleskensgraaf (48), 24 maanden cel geëist waarvan acht voorwaardelijk.

De vrouw bekende dat ze haar zoon aanzette tot seksuele handelingen, waarbij ze van januari tot augustus herhaaldelijk elkaar betastten op de intiemste plekken. Daar maakte de vrouw met haar mobieltje opnames van om haar chatvriendje die online voordoet onder de naam 'Faam' te pleasen. 

Aanvankelijk wilde Faam seksuele opnames van de vrouw met haar puberdochter. Maar dat meisje weigerde en blies haar moeder weg. ,,Ze is een puber, ze deed gewoon de deur voor me dicht'', aldus de moeder die voorovergebogen zwaar aangeslagen met dikke tranen stammelde dat ze zich zo schaamde. 

Telefoon
De zaak kwam aan het rollen toen een vriendinnetje van de dochter toevallig de pornografische beeldopnames zag van het kind met zijn moeder, in het mobieltje van de vrouw. Zij schakelde haar moeder in, die een melding deed bij de politie. 

De 11-jarige jongen en zijn zus zijn in augustus uit huis geplaatst. Voor het jongetje is nog geen hulpverlening op gang gekomen, bleek zojuist in de rechtbank van Dordrecht. ,,Er is geen hulpverlening door jeugdzorg gestart omdat eerst duidelijk moet zijn waar hij zich gaat settelen'', aldus advocaat N. Stolk die opkomt voor de belangen van de kinderen. 

Smartengeld
De moeder krijgt steun via haar dominee, zei ze. Ze vroeg via haar advocaat het smartengeld te matigen. Er is 2500 euro gevraagd. Raadsvrouw Stolk vond het verzoek tot matigen onredelijk: ,,Ik wil echt benadrukken dat het hier om een ventje van 11 gaat, die zich bij zijn moeder veilig had moeten voelen.'' 

De politie heeft onderzoek gedaan naar chatvriend Faam die de seks aanjoeg. Maar de man is onvindbaar. ,,Hij is in rook opgegaan'', zegt de advocaat van de moeder, Henk Schwab. De rechtbank doet over veertien dagen uitspraak.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →