'Hij moet de stad nu niet kapotmaken met zijn negativiteit'

Print
'Hij moet de stad nu niet kapotmaken met zijn negativiteit'

Afbeelding: Wikipedia

Moethagen-Hertenpael - Staat de binnenstad in Roermond stil, zoals Jos van Rey beweert en klagen alle ondernemers over het gebrek aan daadkracht op het stadhuis? Of bestaat dat beeld vooral bij het voormalige VVD-kopstuk zelf en bij een (klein) deel van de winkeliers?

Tijdens een commissievergadering woensdag haalde Van Rey fel uit naar CDA-wethouder Angely Waajen die (grotendeels) zijn voormalige portefeuille heeft. Volgens het raadslid van de Liberale Volkspartij Roermond schrijft Waajen louter vage visies en ontbreekt het aan concrete plannen en uitvoering. “U heeft weinig draagvlak in de stad, is mij vandaag nog in gesprekken gebleken“, voegde Van Rey de CDA-wethouder toe.  Hij refereerde daarbij aan winkelierskoepel Biz en het Citymanagement, die zich bij hem zouden beklagen.

Overleg
In tegenstelling tot wat Jos van Rey beweert, wordt de kritiek op het huidige economisch beleid niet breed gedragen. Vooral niet bij de jongere garde ondernemers die sinds kort mede de kar trekken in de bisschopsstad. Bestuurslid Marjon Snieders van de Biz waardeert het juist dat de gemeente meer overlegt en opener is. “Angely Waajen toont een grote betrokkenheid. De binnenstad heeft echt de aandacht op het stadhuis. Natuurlijk moet er nog een hoop gebeuren. Maar ambtelijke molens malen nu eenmaal niet zo snel als ondernemers doorgaans handelen. Dat kost tijd.”

Noodkreet
Volgens voorzitter Gerjo Safi Bouteraa van winkeliersvereniging Hartje Stad heeft de recente brief van de winkeliers over de uitbreiding van het Outlet veel losgemaakt op het stadhuis en heeft de gemeente die noodkreet goed opgepakt. “Bovendien klopt het niet dat er niks gebeurt. Er zijn veel kleine initiatieven. Zo komen er op de N280 bij de afslag huis en tuinboulevard borden met de tekst ‘5  minuten naar de binnenstad’  om Duitsers bij filevorming te bewegen eerder af te slaan en naar de (vaak leegstaande) parkeergarage bij het Stationsplein te rijden. Daar is al mee geexperimenteerd. Krijg ik een Duits echtpaar in de winkel dat voorheen alleen in het Outlet kwam en nog nooit in de binnenstad was geweest. Die mensen waren helemaal gecharmeerd  van de stad.”

Negativiteit
Safi Bouteraa wil maar zeggen dat je ook zonder grote zakken geld iets kunt bereiken. “Jos van Rey mag bij mij eens koffie komen drinken, want ik wil graag met hem praten. Hij heeft Roermond groot gemaakt, maar moet de stad nu niet kapotmaken met zijn negativiteit.”

Bij het Citymanagement was donderdag niemand bereikbaar voor een reactie.

Vrijdag in De Limburger meer over de kritiek van Jos van Rey op wethouder Angely Waajen en de mening van ondernemers daarover.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →