Thomas Buffel neemt afscheid van zijn Stephanie: “Je was te moe geworden om nog te sms’en”

Print
In het Belgische Beernem werd donderdagmiddag Stephanie De Buysser (39) begraven. Echtgenoot Thomas Buffel werd opgewacht door onder andere zijn collega’s van KRC Genk. De hele kerk zat vol voor de plechtigheid.

“Trotse echtgenote van Thomas Buffel. Lieve, bezorgde mama van Fausto en Maceo”. Deze tekst was te lezen op het doodsprentje van Stephanie, naast een gedicht van Adriana Dancu.

Woord van dank
In een toespraak bedankte Thomas Buffel zijn vrouw, die vorige week overleed na een lange strijd tegen kanker, voor “de vele mooie en intense momenten” die ze samen hebben beleefd: “Bedankt voor mijn twee fantastische zonen. Bedankt om mijn vrouw te zijn. Je zal voor altijd in mijn hart zitten.”

Te moe om te sms'en
“Zeventien jaar lang kreeg ik voor iedere wedstrijd een lief berichtje om me aan te moedigen. Elke keer anders”, klonk het verder. “Bij het begin van mijn laatste wedstrijd zat ik te staren naar het scherm van mijn gsm. Het berichtje kwam niet. Je was te moe geworden om nog te sms’en. Toen wist ik dat ik afscheid zou moeten nemen van mijn grote steun en toeverlaat.”

Steun uit voetbalwereld
In de kerk zaten delegaties van alle clubs uit de Belgische eerste klasse. Onder andere voormalig ploeggenoot Jelle Vossen en ex-trainers Peter Maes en Alex McLeish kwamen Buffel steunen.