Man vermoordt doodrijder van zijn vrouw en legt pistool op haar graf

Print
Man vermoordt doodrijder van zijn vrouw en legt pistool op haar graf

Afbeelding: Facebook

Een Italiaan die zijn vrouw afgelopen zomer bij een verkeersongeval verloor, heeft gisteren de man doodgeschoten die verantwoordelijk was voor het fatale ongeluk. Na zijn daad liet de man het pistool achter op haar graf.

De dader, Fabio di Lello, zocht de 22-jarige man die zijn vrouw schepte gisteren op in een café in Vasto, een plaats aan de Italiaanse oostkust. Het café ligt niet ver van het kruispunt waar afgelopen zomer het fatale ongeluk plaatsvond. De 34-jarige Roberta Smargiassi stak op haar scooter over toen Italo d’Elisa met zijn motor door rood reed. Smargassi belandde door de klap tegen een lantaarnpaal en overleed later in het ziekenhuis.

Roberta Smargiassi was een paar maanden voor het ongeluk getrouwd met de lokaal bekende voetballer Fabio Di Lello. De voetballer en de familie van zijn echtgenote organiseerden na de dood van Roberta onder meer een fakkeloptocht door Vasto, waarin de nabestaanden gerechtigheid eisten.

Gerechtigheid
Volgens de Italiaanse krant La Reppublica schoot Di Lello vier kogels door het lichaam van D’Elisa. De motorrijder zou binnenkort voor de rechter verschijnen, maar Di Lello was er niet gerust op dat er gerechtigheid zou komen. D’Elisa werd na het ongeluk gecontroleerd op alcohol -of drugsgebruik, maar daar waren geen sporen van te vinden. Ook had hij geen strafblad. Hierdoor zou de kans op een celstraf klein zijn.

Vlak na de moord ging Di Lello naar het graf van zijn overleden vrouw, waar hij het moordwapen neerlegde. Sinds haar dood had hij de begraafplaats iedere dag bezocht. Op Facebook uitte Di Lello meermaals zijn wens om gerechtigheid. Zijn profielfoto veranderde hij in een foto van zijn vrouw, met daarbij de tekst ´Gerechtigheid Roberta´.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →