School Beegden tot 2019 open

Print
School Beegden tot 2019 open

Afbeelding: ANP/Koen Suyk

Basisschool Sint Martinus in Beegden kan een jaar langer open blijven. Hier kunnen de kinderen in elk geval tot augustus 2019 naar school, heeft de stichting Katholiek Onderwijs Maasdal (SKOM) bekendgemaakt.

Tot nu toe ging het bestuur uit van een einddatum in 2018. „Om alle ontwikkelingen rondom de basisscholen in Maasgouw in goede banen te leiden, zijn we als bestuur in gesprek met ons onderwijskundig adviesbureau”, laat bestuurslid Jack Cox weten. „Uit deze gesprekken is nu gebleken dat er rijks financiering is tot 1 augustus 2019. Dus een jaar langer als we dachten. Wij gebruiken deze extra tijd om alle mogelijke scenario’s te onderzoeken om Sint Martinus open te houden”, zegt Cox.

Schoolleider Ron van Mierlo van de school in Beegden is „blij verrast”. „De leerkrachten en ik waren heel verbaasd. We hebben in elk geval een jaar langer de tijd om goede oplossingen te zoeken. Wellicht kunnen we met een ander schoolbestuur samenwerken of eventueel fuseren.” Donderdagavond zijn de ouders van de Beegdense leerlingen geïnformeerd.  
SKOM in Maasgouw kwam de afgelopen weken meermaals in het nieuws vanwege de perikelen rondom het iPadonderwijs en het ontslag van directeur Ben van Lieshout.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →