Schietincident bij Louvre in Parijs

Print

Een Franse soldaat tijdens de noodtoestand na de aanslagen in Parijs Afbeelding: ANP

Een Franse militair heeft geschoten op een man die het Louvre Museum in Parijs binnen wilde dringen met een mes. Dat bericht een bron bij de politie volgens Franse media. Volgens persbureau Reuters had de man een koffer bij zich.

Het incident gebeurde rond 10.00 uur vanmorgen. De verdachte probeerde de winkel in de kelder van het gebouw binnen te komen, maar werd tegengehouden door twee militairen die ter plaatse patrouilleerden. De verdachte haalde daarop een mes tevoorschijn en viel een van de militairen aan voor hij door een andere soldaat werd beschoten. 

Allahoe akbar
De man zou Allahoe akbar (God is groot) hebben geroepen toen hij de militair aanviel. Het incident lijkt daarmee op een terreurdaad.

De militair vuurde in totaal vijf kogels op de verdachte af. De man is zwaargewond geraakt. De soldaat die door de man aangevallen werd, raakte lichtgewond. De politie denkt dat de aanvaller alleen opereerde. Wel werd na het incident een tweede verdachte aangehouden die zich ,,verdacht gedroeg''.

Ernstig veiligheidsincident
De Franse minister van Binnenlandse Zaken laat via Twitter weten dat het incident 'serieus' is en er sprake is van een 'ernstig veiligheidsincident'. In het koffertje dat de man bij zich droeg zijn geen explosieven aangetroffen.

Evacuatie
Alle bezoekers van de kunstgalerie zijn geëvacueerd. Een woordvoerster van het Louvre zegt dat het museum ,,op dit moment'' dicht is, maar ze kan niet bevestigen dat het ook is geëvacueerd. Een nabijgelegen metrostation is volgens Parijse media gesloten.

Frankrijk is de afgelopen twee jaar meerdere keren doelwit geweest van terroristen. Het Louvre is een van 's werelds grootste musea. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →