Twintig mensen vervolgd voor bedreigen Simons

Print
Twintig mensen vervolgd voor bedreigen Simons

Afbeelding: ANP/Bart Maat

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat twintig mensen vervolgen voor het bedreigen van Sylvana Simons en voor discriminatie. Dit heeft Evert Boerstra, woordvoerder van het OM, aan het AD bevestigd. ,,Dat is naar aanleiding van de aangifte die Simons eerder deed'', aldus de woordvoerder.

Niet iedereen hoeft zich echter voor de rechter te verantwoorden. ,,De meest zware gevallen komen zeker voor de rechter. De minder zware gevallen krijgen bijvoorbeeld een boete of een taakstraf", aldus Boerstra. Eind vorig jaar werd al bekend dat zeker tien mensen vervolgd worden. ,,Doodsbedreigingen, heel nare beledigende dingen die echt discriminatie zijn, die zullen worden vervolgd'', zei de hoofdofficier van Justitie, Theo Hofstee, toen.

Aangifte
Sylvana Simons deed in mei dit jaar aangifte bij de politie, nadat ze vooral via het internet doodsbedreigingen en grove beledigingen over zich heen kreeg. De uitlatingen waren het gevolg van haar aankondiging om lid te worden van de politieke partij DENK, die ze inmiddels alweer verlaten heeft. Daarnaast circuleerde er een dreigfilmpje op het internet. Hier is in november een 37-jarige man uit Kudelstaart voor opgepakt.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →