Jan Linders ziet ruimte voor groei in het zuiden

Print

Mijntje Wismans Afbeelding: Mijntje Wismans

Supermarktketen Jan Linders heeft een goed jaar achter de rug. De omzet steeg naar 391 miljoen euro en er kwamen ook meer klanten in de winkels dan in 2015. De komende de jaren moeten in het zuiden tien nieuwe filialen verrijzen.

De supermarkt uit Nieuw Bergen richt zich naar eigen zeggen  steeds nadrukkelijker op de wensen van de moderne consument Zo hebben acht van de 59 winkels inmiddels een deli-eiland, waar verse producten, zoals soepen en belegde broodjes te koop zijn en dat aantal wordt dit jaar verder uitgebreid. Daarnaast is het de bedoeling om in te spelen op de behoefte aan verse, kant en klare maaltijden.

Die nieuwe koers, gekoppeld aan de focus op regionale producten, biedt nog veel mogelijkheden, zegt directeur/eigenaar Leo Linders. ,,Er is nog ruimte voor zeker tien nieuwe winkels, in Limburg en Brabant. Daar gaan we de komende jaren op focussen”, aldus Linders. „In Maastricht zijn bijvoorbeeld maar twee winkels. Er is zeker ruimte voor vier, zoals in Heerlen. Tweede wens is groeien aan de rand van ons gebied. Maar we zullen morgen niet in Groningen gaan beginnen, dat zeker niet.”

Lees zaterdag het volledige interview in De Limburger

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →