Carnavalsclub wil Beppie Kraft kwijt

Print
Carnavalsclub wil Beppie Kraft kwijt

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

De Sjeng Kraft Kompenei, organisator van de carnavalsaftrap 11devande11de op het Vrijthof, wil dat Beppie Kraft en haar zoon uit het bestuur gaan.

Het dagelijks bestuur van de carnavalsclub heeft het vertrouwen in de zangeres opgezegd.

Conflict
Aanleiding is een uit de hand gelopen conflict rond betalingen aan de zoon, Rob Knubben, eigenaar van Marlstone Events & Entertainment. Volgens de Kompenei is het niet gepast dat Knubben geld verdient aan de organisatie van het vrijwilligersevenement de 11devande11de. Knubben, daarin gesteund door zijn moeder, vindt dat hij recht heeft op de inkomsten. Het betreft een deel van de kortingen die hem en zijn bedrijf worden verleend door leveranciers waar hij al jaren zaken mee doet.
 Oorlog verklaard
Op hun beurt hebben Kraft en Knubben kwesties aangekaart die volgens hen niet in de haak zijn binnen de Kompenei. Zo plaatsten ze vorig jaar vraagtekens bij de voorgenomen besteding van geld voor goede doelen. Beppie Kraft mailde vorig jaar: Mijn op- en aanmerkingen over zaken die niet door de beugel konden hebben ertoe geleid dat men mij kwijt moest. Mij is de oorlog verklaard”.

Schoonfamilie
De conflicten, die ook de familie Kraft in twee kampen hebben verdeeld, leidden al tot het opstappen van diverse bestuursleden, onder wie enkele (schoon)familieleden van Beppie.

Ruzie, afgunst en intriges
Vanaf augustus zit de zaak muurvast, zo blijkt uit een uitgebreide reconstructie zaterdag in De Limburger. Beide partijen hebben een advocaat ingeschakeld. Waarnemend voorzitters Marcel Loozen en Jordie Nulens in een gesprek met deze krant: ,,Het draait allemaal om familieverhoudingen en verschil van inzicht over wat een vrijwilliger is”. Beppie Kraft: ,,Ruzie, afgunst en intriges hebben de Kompenei bijna de kop gekost. Maar ik laat het levend monument voor mijn vader niet verloren gaan!”

Zaterdag meer in De Limburger

Ook Reporter Radio besteedt zondagavond aandacht aan de zaak tussen 19.00 en 20.00 uur op Radio 1.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →