Gouverneur schrijft Groet Mestreechs Dictee

Print
Gouverneur schrijft Groet Mestreechs Dictee

Afbeelding: De Limburger

Niemand minder dan gouverneur Theo Bovens is dit jaar de schrijver van ’t Groet Mestreechs Dictee dat zondag 2 april 2017 plaatsvindt in het Centre Céramique in Maastricht.

Zowel privé als tijdens zijn werk als gouverneur spreekt Bovens graag in het Maastrichts. Ook het schrijven van de ‘Mestreechter Taol’ is hem niet onbekend. Zelf deed hij meerdere malen mee aan ’t Groet Mestreechs Dictee en won zelfs een paar keer de groepsprijs met de groepen ‘Familie Bovens’ en de Kapitein vaan Köpenick’.

Gratis deelname
Het Centre Céramique opent op zondag 2 april om 10:30 uur haar deuren. Om 11:00 uur die dag gaat de 14e editie van het dictee, georganiseerd door Veldeke Krink Mestreech, van start.

Iedereen kan gratis deelnemen, zowel individueel of als groep van minimaal 3 personen (familie, vrienden, collega’s). De winnaar krijgt een plekje in de eregalerij van het dictee. Net als andere jaren is er ook de mogelijkheid om ‘veur spek en boene’ mee te doen. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →