Steunbetuiging uit onverwachte hoek voor zieke Ricksen

Print
Steunbetuiging uit onverwachte hoek voor zieke Ricksen

Afbeelding: Twitter

Een foto van Fernando Ricksen vlak na een operatie in een ziekenhuisbed heeft op social media veel reacties opgeroepen. De oud-profvoetballer lijdt aan de spierziekte ALS, en krijgt een steunbetuiging uit onverwachte hoek.

De supportersvereniging van Celtic liet zelfs van zich horen. Deze Schotse club is de stadsgenoot én aartsvijand van Glasgow Rangers, waar Ricksen zes jaar speelde. Onder de foto van Ricksen staat de tekst: ,,Niemand zou aan zo'n tragische ziekte moeten lijden. Beterschap en veel geluk toegewenst van de Celtic-supporters.''

Film
Er wordt overigens ook een film gemaakt van de strijd die Ricksen levert tegen zijn ziekte. Het geld hiervoor, zo'n 21.000 euro, is bijeengebracht door supporters van Glasgow Rangers.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen