Auto's scheuren over markt: jongen zwaar mishandeld

Print
Auto's scheuren over markt: jongen zwaar mishandeld

Foto ter illiustratie Afbeelding: iStock

Al maanden wordt er in Panningen geklaagd over de defecte wegversperring op de Markt. Auto’s scheuren er af en aan. Het afgelopen weekend escaleerde de situatie en werd een jongen zwaar mishandeld.

Even dacht kroegbaas Martijn Horsten dat de jonge Panningenaar dood was. Levenloos lag het slachtoffer op de grond.

Het is rond de klok van half vier als er een auto met twee inzittenden over de Markt in Panningen scheurt. Voor café Dotje staat nog een groepje jongeren na te praten over de gezellige zaterdagse stapavond. Enkele fietsen staan vlak bij hen, deels op straat. De auto stopt voor hun neus en de bijrijder stapt uit. Hij pakt een van de fietsen op en smijt deze aan de kant.

Vermanend
Een van de jongeren wijst de man op zijn gedrag en vraagt hem iets in de trant van of hij even normaal kan doen. Van bezinning is echter geen sprake. Sterker nog, de vermanende woorden van de jongere zijn aanleiding voor de bestuurder van de auto om ook uit stappen. Hij stormt op de jongen af en slaat hem in een klap tegen de vlakte. De twee mannen stappen vervolgens weer in de auto en racen weg.

Bewusteloos
Drie dagen later mag de Panningenaar het ziekenhuis verlaten. Hij wil liever niet met zijn naam in de openbaarheid want dan blijft het incident voor altijd aan hem kleven. “Bovendien ben ik zelf heel veel kwijt van die nacht. Ik ben direct na de klap bewusteloos geraakt.” Zoals het er nu naar uit ziet, heeft hij geen blijvend hersenletsel overgehouden aan het incident, maar de komende tijd moet hij het wel nog rustig aan doen. De schrik zit er goed in. “Ik ben slachtoffer geworden van zinloos geweld. Gelukkig ga ik er zelf nog luchtig mee om, maar ik denk dat een ander er behoorlijk angstig van zou worden.”

De politie heeft de zaak inmiddels in onderzoek. Er zijn nog geen verdachten aangehouden, laat een woordvoerder weten.

Boos
Kroegbaas Martijn Horsten van café Dotje is boos. Niet alleen vanwege het incident, maar vooral ook dat er weer eens een auto op de Panningse markt rond kon scheuren. „Er staat weliswaar een bord ‘voetgangersgebied’, maar dat wordt genegeerd. Het lijkt net een gewone weg. Hij heeft het bij de gemeente aangekaart en daar zouden ze het ‘meenemen’. "Daar heb ik niks aan.” Horsten eist actie. “Als ze niet snel iets aan de situatie doen, ga ik zelf bij een steenhandel een paar betonblokken halen en leg ik die daar neer.”

Oplossing
De gemeente laat weten nog te kijken naar een goede oplossing voor de situatie. Duidelijk is wel dat de uitschuifbare paaltjes niet meer terugkomen. Dat is te duur. “Samen met de buurt, de ondernemers en het centrummanagement wordt gekeken naar een voor iedereen toereikende oplossing”, zegt een voorlichter van de gemeente Peel en Maas. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →