Onverwacht extraatje voor Meerssense optochten

Print
Onverwacht extraatje voor Meerssense optochten

Afbeelding: Peter van Ninhuys

De carnavalsverenigingen van Geulle, Bunde en Ulestraten krijgen dit jaar een extraatje van 250 euro. Het resultaat van een politiek debat over ‘gelijke monniken’.

Het optochtcomité van Meerssen en Rothem krijgt sinds jaar en dag duizend euro subsidie van de gemeente. Is het dan juist dat de carnavalsverenigingen van Geulle, Bunde en Ulestraten - die ook, weliswaar kleinere, optochten houden - niets krijgen? Onder het mom ‘gelijke monniken, gelijke kappen’, pleitte de fractie van Brug M deze week voor gelijkwaardige behandeling. 

Maar met uitzondering van het CDA zagen de overige fracties dat niet meteen zitten. Pas vier maanden geleden heeft de raad immers een nieuw subsidiebeleid vastgesteld. Dat nu alweer openbreken en afwijken van de procedures, is niet kies, was de beredenering. Sterker nog: Brug M vlogen termen als belangenverstrengeling en vriendjespolitiek om de oren.

Maar het kan verkeren in Meerssense politiek. Toen puntje bij paaltje kwam, sloeg plots de stemming toch om. Alle fracties gingen mee in het voorstel om de kleine kernen ieder 250 euro te geven voor de aanstaande optochten. Wethouder Berry van Rijswijk gaat na de carnaval in gesprek met de verenigingen om te bekijken welke behoeften daar bestaan, om eventueel in het voorjaar met een nieuw voorstel ‘op maat’ te komen.