Tweeling (15) die vrouw verkrachtte al eerder in de fout

Print
Tweeling (15) die vrouw verkrachtte al eerder in de fout

De tweeling ging al eerder in de fout. Afbeelding: Opsporing Verzocht

De Rotterdamse tweeling (15) die er van worden verdacht afgelopen november met een vriend (16) in Schiedam een 35-jarige vrouw te hebben verkracht, is al eerder wegens zedenmisdrijven met de politie in aanraking geweest. Dat meldt een bron rond het onderzoek.

De twee broers zouden in oktober vorig jaar - samen - in hun woonplaats een minderjarig meisje hebben aangerand. Begin dit jaar zouden ze zich weer hebben vergrepen aan een jong meisje, dit keer in Schiedam.

Minderjarig
In beide gevallen is door de ouders van de slachtoffertjes aangifte gedaan bij de politie. Het Openbaar Ministerie zegt het niet te kunnen bevestigen dat de 15-jarige jongens al eerder betrokken zouden zijn geweest bij zedendelicten. ,,Ze zijn minderjarig, dan doen we daar geen uitspraken over'', reageert een woordvoerder.  

Langer vast
De broers zijn donderdag, samen met hun vriend, op verdenking van de verkrachting van de Schiedamse vrouw voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hun voorlopige hechtenis werd met twee weken verlengd. De vrouw werd afgelopen november in haar eigen auto gedurende acht minuten meerdere malen misbruikt op een nagenoeg verlaten bedrijventerrein aan de A20 tussen Rotterdam en Schiedam. De ouders van de tweeling verklaarden eerder bijna niet te kunnen geloven dat de jongens de verkrachting op hun geweten zouden hebben.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →