Korotaev: 'In vijf jaar Champions League met Roda'

Print
Korotaev: 'In vijf jaar Champions League met Roda'

Afbeelding: De Limburger

Op dit moment geeft Roda JC een persconferentie in het Parkstad Limburg Stadion. Daarin wordt de nieuwe mede-eigenaar Aleksei Korotaev voorgesteld.

En zijn ambities blijken torenhoog. Korotaev: "In vijf jaar wil ik met Roda JC in de Champions League spelen."

Miljoen
Korotaev maakte onlangs een miljoen over naar de Kerkraadse club, waardoor de geel-zwarten in recordtempo een karrenvracht aan spelers inlijfden. Negen om precies te zijn. Op aanraden van de nieuwe baas werd ook nog de voormalige Franse superster Anelka binnengehaald als adviseur.

Ultramodern
Een groot, ultramodern sportcomplex waar de jeugd niet alleen kan voetballen, maar ook andere sporten kan beoefenen zoals bijvoorbeeld zwemmen en basketbal. Dat toekomstbeeld heeft Aleksei Korotaev, de nieuwe mede-eigenaar van Roda JC, voor ogen als hij denkt aan de jeugdacademie van de Kerkraadse club. ,,Ik wil dat jongeren zich hier na schooltijd volledig kunnen ontplooien, in meerdere takken van sport. Ik ben zelf opgegroeid in Zwitserland, daar was weinig ambitie  om te investeren in dergelijke complexen. Dat heb ik altijd als een gemis beschouwd.”

Onder de maat
De faciliteiten van de Roda-academie zijn al jaren onder de maat. De kunstgrasvelden op sportpark Kaalheide zijn aan vervanging toe. Roda deed verwoede pogingen om naar Schaesberg uit te wijken, maar politiek ligt dat gevoelig. Korotaev zegt ook dat hij weer natuurgras wil in het Parkstad Limburg Stadion.  

 


Meer informatie volgt. De persconferentie live volgen? Dat kan hier