Stormloop op gratis fruitbomen Weert

Print
Stormloop op gratis fruitbomen Weert

Fruitbomen in een weiland bij Roosteren. De laatste 200 jaar is het aantal bomen in de streek gedecimeerd. Afbeelding: Wendy Vluggen

De oproep om gratis fruitbomen bij de gemeente Weert te bestellen was nog maar net enkele uren de deur uit of er waren al vierhonderd aanmeldingen binnen, meldt een woordvoerster van de gemeente.

De gemeente Weert wil inwoners helpen om bloeiende bomen en struiken te planten als voedselbron voor insecten en bijen met het project “Plant je eigen fruit”. Het aardige aan fruitbomen en bessenstruiken is dat je in de zomer lekker fruit uit eigen tuin kunt eten. Weertenaren kunnen tot en met vrijdag 24 februari een aanvraag indienen om gratis een fruitboom of bessenstruik van de gemeente te krijgen.

Populair
Sinds deze oproep vrijdag aan het eind van de morgen op de gemeentelijke website was gepubliceerd, stromen de aanvragen binnen. Om 16.00 uur stond de teller op vierhonderd bomen. Welke fruitbomen het meest populair zijn, kon de woordvoerster niet zeggen. Dat zullen we volgend jaar wel merken aan de fruitvlaaien die in Weert het meest worden aangeboden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →