‘Blijven schrijven, blijven lezen’

Print
‘Blijven schrijven, blijven lezen’

Herman Brusselmans feliciteert Nick Geuskens (38) uit Geel, de winnaar van de schrijfwedstrijd. Afbeelding: Johannes Timmermans

Schrijver Herman Brusselmans was vrijdag duidelijk in zijn advies aan de 147 deelnemers aan de schrijfwedstrijd ter gelegenheid van de theatervoorstelling Saint Amour: “’Blijven schrijven en blijven lezen.”

Brusselmans was de hoofdartiest in de voorstelling Saint Amour in het Parkstad Limburg Theater. Literatuur en liefde stonden centraal en dat was aanleiding om rond de voorstelling een schrijfwedstrijd te organiseren met als thema … liefde!

Winnaar
De oogst was groot en de winnaar een Vlaming: Nick Geuskens (38) uit Geel. Met zijn verhaal O, zotte liefde werd hij unaniem als winnaar aangewezen door de jury bestaande uit de Vlaamse auteur Hans Bogaert, de Heerlense  auteur Andrea Germeraad en journalist Wiel Beijer van De Limburger. Herman Brusselmans was naar cultuurtempel Schunck gekomen om de prijzen uit te reiken. “Ik lees me te pletter”, zei de Vlaamse auteur. “Er wordt ontzettend veel geschreven, maar de markt is moeilijk. We zitten in een bestseller cultuur, waarin weinig plek is voor literaire boeken.”

Gecharmeerd
Herman Brusselmans was gecharmeerd van de winnaar, die zijn verhaal vrijdagavond mocht voordragen in de voorstelling Saint Amour, waarin Brusselmans behalve voordragen ook een partijtje zou drummen. “Nic heeft talent en er staat slechts een taalfout in zijn verhaal. Ik denk dat het een goed idee is dit verhaal uit te werken tot een Vlaamse familieroman.”

Vleugje humor
Volgens juryvoorzitter Andrea Germeraad was O, zotte liefde zonder discussie de winnaar. “Er zit een vleugje humor in, er zit vaart in, de personages zijn geloofwaardig, het is authentiek en de zinnen zijn mooi.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →