23 jaar cel voor Nederlandse smokkelpiloot

Print
23 jaar cel voor Nederlandse smokkelpiloot

De Nederlandse piloot (links) en de andere veroordeelde. Afbeelding: National Crime Agency

Een rechtbank in Londen heeft een Nederlandse piloot van een vliegtuigje veroordeeld tot 23 jaar cel voor het smokkelen van een partij cocaïne. De 53-jarige Hilversummer werd in juni aangehouden nadat hij vanuit Nederland op een vliegveld in Zuidoost-Engeland was geland.

Ook een 61-jarige Pool, die in Groot-Brittannië woont en de drugs in ontvangst nam, moet de cel in. Hij kreeg zeventien jaar opgelegd, bericht de BBC vrijdag.

Metalen kisten
De Nederlander verklaarde dat hij niet wist dat er 22 kilo cocaïne zat in een aantal rode metalen kisten die als gewicht dienen om het vliegtuig te verankeren op de grond. Dat hij de kistjes had meegenomen naar zijn hotel, was naar zijn zeggen om indruk te maken als piloot.

2,8 miljoen
De partij drugs had een waarde van omgerekend 2,8 miljoen euro. De BBC vermeldt verder dat de Nederlander in zijn hotelkamer werd aangehouden terwijl hij met zijn broek naar beneden op het toilet zat. In het hotel zou de Pool de drugs van de Nederlander in ontvangst nemen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen