Arriva onderzoekt weigering jongens in bus

Print
Arriva onderzoekt weigering jongens in bus

Afbeelding: Harry Heuts

Vervoersmaatschappij Arriva onderzoekt een voorval waarbij twee jongens, volgens een passagier van Syrische afkomst, zijn geweigerd in een bus.

Een passagier filmde hoe de buschauffeuse de jongens de toegang weigerde en postte de beelden op Facebook. Volgens de maakster gebeurde dit op 31 januari in lijn 80 van Deurne naar Venray. In de video is te horen hoe de chauffeuse een jongen de toegang weigert.

Gedreigd
“Het is mijn pauze. En of ik nu een vrouw ben of niet, jij blijft van mijn spullen af. Je komt er niet in. Nu laat je de rest van de mensen binnen en jij blijft buiten en je vriend ook.” De jongen, die Nederlands spreekt met een buitenlands accent, zegt dat hij niks deed, maar de chauffeuse laat hem niet toe. Er wordt over en weer gedreigd de politie in te schakelen.

Onderzoek
Het blijft onduidelijk of er iets vooraf is gegaan aan de weigering, dat niet is opgenomen. Woordvoerster Ingrid Heijman van Arriva zegt dat het bedrijf intern een onderzoek is gestart en geen mededelingen doet totdat het is afgerond. Voor zover bij haar bekend, is geen aangifte gedaan tegen de buschauffeuse.

Verontwaardigd
Op Facebook is verontwaardigd gereageerd op het optreden van de buschauffeuse. Verondersteld wordt dat de jongens wegens hun afkomst worden geweigerd. Ook klinkt kritiek op de medepassagiers die niets zouden hebben gezegd of gedaan. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →