VVV maakt gehakt van De Graafschap

Print

Afbeelding: Marcel van Hoorn

De Graafschap mag dan de naam superboeren dragen, in de Koel was vrijdagavond alleen VVV super. De Venlonaren zijn nu al dertien duels ongeslagen en staan riant aan kop in de eerste divisie na de 4-1 zege op de Doetinchemmers.

VVV was in de eerste helft heer en meester tegen een ontluisterend zwak De Graafschap. De Doetinchemmers zoeken met hun nieuwe trainer Henk de Jong na vier duels nog altijd naar de eerste overwinning. Met dat soort bespiegelingen hield de Venlose equipe van Maurice Steijn zich niet bezig. Vito van Crooij (1-0) na een onnavolgbare rush van Joey Sleegers en Roel Janssen na ene vrije trap (2-0) lieten er geen twijfel over bestaan wie de baas is in de Koel.

Strafschop
Na de hervatting ging VVV onverdroten door. Een strafschop na hands van Tim Linthorst werd door Clint Leemans onberispelijk binnen geschoten: 3-0. Meteen daarna voegde Johnatan Opoku zich bij het Venlose feestje: 4-0 na ontreddering in de Doetinchemse defensie.

Door de riante tussenstand kon VVV-trainer Maurice Steijn al vroeg gaan wisselen. Sterkhouders Danny Post en Vito van Crooij kregen rust, net als Opoku. Receveur, Resida en jawel, nieuwkomer en Arsenal-huurling Gedion Zelalem maakten hun opwachting. Voor De Graafschap mocht Pitr Parcyszek na die wissels nog de eretreffer maken.