Gelijkspel MVV en Fortuna Sittard

Print

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

MVV heeft vrijdagavond niet kunnen winnen van Achilles '29. In De Geusselt bleef het 0-0

MVV speelde een slordige wedstrijd. In de eerste helft werden enkele grote kansen verprutst door Pieter Nys en Thomas Verheijdt.

De Maastrichtenaren hadden de hele wedstrijd het overwicht, maar een beslissing forceren lukte niet. De bezoekers kwamen wel af en toe in de problemen, maar kwamen telkens goed weg. 

MVV blijft vierde in de stand. 

Fortuna ook gelijk
Ook Fortuna Sittard speelde vrijdagavond gelijk: 2-2 bij FC Dordrecht. De Sittardenaren kwamen in de eerste helft met 2-0 achter. Maar nieuwkomer Finn Stokkers en Roald van Hout brachten Fortuna in de tweede bedrijf alsnog op gelijke hoogte: 2-2.

Alvin Daniels, niet voor niets topscoorder bij Dordrecht, zag al na tien minuten zijn kans schoon. Hij omzeilde de Fortuna-verdediging en schoot de bal met een ferme knal in de rechter bovenhoek: 1-0. Twintig minuten later was het opnieuw Daniels die gevaarlijk was, maar ditmaal tikte hij de bal naar teamgenoot Joris Kramer die wel raad wist met de kans: 2-0.

Nieuwe spits
Pas in de tweede helft waren ook de Sittardenaren trefzeker. Met dank aan Finn Stokkers, een van de nieuwe spitsen die Fortuna deze winter aantrok, die in de tweede helft zijn debuut mocht maken. Hij stond nog geen tien minuten op het veld toen hij al zijn eerste treffer mocht noteren voor de Sittardenaren 2-1. Roald van Hout scoorde vervolgens met nog twintig minuten te gaan de 2-2.