Oppositieleden Sittard-Geleen alsnog vrijgepleit

Print
Oppositieleden Sittard-Geleen alsnog vrijgepleit

Afbeelding: Rob Oostwegel

Burgemeester Sjraar Cox van Sittard-Geleen komt terug op zijn eerdere conclusie dat drie raadsleden van oppositiepartijen DNA, OPA en Stadspartij vertrouwelijke cijfers openbaar hebben gemaakt.

Wethouder Pieter Meekels uitte die beschuldiging 15 december in een raadsvergadering, toen de drie oppositieleden kritische kanttekeningen plaatsten bij het grondbeleid. De stad moest 25,9 miljoen euro aan grondwaarde afschrijven, wegens gebrek aan belangstelling voor bouwgrond.

Vertrouwelijk
Volgens Meekels hadden de drie raadsleden in hun rapport bedragen genoemd die binnenskamers hadden moeten blijven. Cox kondigde een onderzoek aan en achtte het drietal een week later schuldig. Hoewel de cijfers ook in openbare stukken stonden, zouden die in een later stuk alsnog vertrouwelijk zijn verklaard.

Niets verkeerds
DNA, OPA en Stadspartij protesteerden en Cox bekeek de zaak opnieuw. In een deze vrijdag aan de raad gestuurde brief concludeert hij dat het drietal bij nader inzien niets verkeerds heeft gedaan.

Wel krijgt Meekels van Cox een tik op de vingers. Hij had zijn verdenkingen niet in de raadsvergadering maar vooraf moeten melden. Zo had onderzoek kunnen plaatsvinden voordat er openbare discussie over ontstond.

 

Meekels zegt dat hij pas vlak voor de vergadering ambtelijk erop werd gewezen dat de vertrouwelijkheid zou zijn geschonden. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →