Strijd over apparatuur omroep Loes

© DL

Omroep LOES, de lokale omroep in Echt-Susteren eist in een civiele procedure apparatuur ter waarde van zo’n 28.000 euro terug van een oud-vrijwilliger. De omroep heeft er beslag op laten leggen.

Rik van Hulst

De Lokale Omroep Echt-Susteren (LOES) eist apparatuur terug die de afgelopen jaren door een vrijwilliger is aangeschaft voor de omroep. Het gaat om onder andere hoofdtelefoons, bureaustoelen, monitoren en SDI/HDMI-converters, met een totale waarde van zo’n 28.000 euro. Deze liggen opgeslagen in een caravan van waaruit tot eind vorig jaar de raadsvergaderingen in Echt-Susteren werden opgenomen. LOES heeft echter geen toegang tot de caravan en heeft er beslag op laten leggen, aldus voorzitter Ralph Muyres en Mikis Snijders, de advocaat van LOESfm.

Machtsstrijd Volgens Muyres kwam het balletje vorig jaar aan het rollen vlak na zijn aantreden als voorzitter van de club. Dit nadat de omroep werd verscheurd door een hevige machtsstrijd. Verwijten over en weer leidden tot het aftreden van een voorzitter en het ontslag van drie vrijwilligers. Muyres nam het roer over. Tijdens bezoekjes aan andere omroepen kwam hij tot de ontdekking dat deze ‘veel meer materiaal in huis hebben dan LOES’. ,,Toen ben ik de archiefkasten gaan doorspitten naar rekeningen, nachtenlang. Ik wist niet wat ik zag”, aldus Muyres. ,,De hoeveelheid geld die LOES had betaald aan materiaal dat ik nergens kon vinden was gigantisch. Als wij daadwerkelijk over al dat materiaal zouden beschikken waren we een semiprofessionele studio.”

Verkopen Muyres besloot de vrijwilligersovereenkomst met de man op 29 november 2016 te beëindigen. ,,Hij wilde de spullen aan ons verkopen. Dat was de aanleiding voor de beslaglegging. het materiaal is door ons betaald, daar heb ik bewijs van en ik wil het terug.”

Wanneer de zaak voor de rechter komt is nog onbekend. Volgens LOES-advocaat Snijders kan de civiele zaak nog worden ingetrokken als er een regeling komt. De oud-vrijwilliger heeft geen behoefte om te reageren op de zaak, zo liet diens advocaat Philip Theunissen gisteren desgevraagd weten.

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee