Louvre-aanvaller weigert te praten bij verhoor

© AD

De man die vrijdag met een kapmes militairen aanviel bij het Louvre in Parijs is fit genoeg om te worden ondervraagd. Maar vooralsnog weigert de 29-jarige Egyptenaar te praten met rechercheurs.

AD

De verdachte, Abdullah Reda al-Hamamy, is vandaag formeel vastgezet. Volgens Franse media hield hij zich bij de eerste verhoren stil. Later vandaag zal hij opnieuw worden ondervraagd.

Al-Hamamy werd neergeschoten en raakte zwaargewond toen hij afgelopen vrijdag militairen aanviel bij het Louvre-museum in de Franse hoofdstad. Voordat hij aanviel, zou hij ,,Allahoe Akbar" hebben geroepen.

'Terroristische daad'De Franse president François Hollande noemde de aanval vanaf de EU-top in Malta een 'terroristische daad'. Over het motief van de Egyptenaar is verder niets bekend. Hij handelde zeer waarschijnlijk alleen.

Bij de aanval raakte een militair lichtgewond. Het museum ging na het incident dicht en opende een dag later zijn deuren weer. Volgens de politie had de aanvaller een rugzak bij zich met verfspuitbussen, maar droeg hij geen explosieven met zich mee.