Windmolens Greenport ‘onacceptabele horizonvervuiling’

Print
Windmolens Greenport ‘onacceptabele horizonvervuiling’

Afbeelding: anp

Sint-Annakamp / Sevenum - Inwoners van Blerick en Boekend zijn tegen de komst van windmolens bij Greenport Venlo in de buurt van het spoor Blerick-Sevenum. In een brief aan het college van B en W en de gemeenteraad spreken zij de vrees uit voor horizonvervuiling door de hoge windturbines, geluidsoverlast en aantasting van waardevolle natuurgebieden als de Crayelheide en het Koelbroek.

Belangenvereniging Boekender Belang, dorpsraad Boekend en het wijkoverleg Blerick  vragen zich af waarom niet naar een groter gebied wordt gekeken.

Ze wijzen naar de provincie die een groter voorkeursgebied heeft aangegeven voor de plaatsing van  9 à 10 windmolens. De briefschrijvers zien met name de komst van drie windturbines tussen het motorcrossterrein en de snelweg A67 niet zitten.  Ze zouden op 700 meter van woningen komen en dat is volgens de critici veel te dichtbij.

Ze vergelijken de hoogte van de turbines met de Euromast in Rotterdam en stellen dat plaatsing  leidt tot ‘onacceptabele horizonvervuiling’. Wijkraad, Boekender Belang en dorpsraad  vinden sowieso dat hun leefomgeving er de laatste jaren niet beter op is geworden door de oprukkende industrie en de snelwegen A74, A73 en A67 in hun buurt.