Deurwaarder wilde seks van Limburgse vrouwelijke wanbetalers in plaats van geld

© Istock

Een Sittardse gerechtsdeurwaarder is in het vizier van justitie. Limburgse vrouwen met schulden verklaren dat hij uit was op seks, als betaling ‘in natura’.

Annelies Hendrikx

Dat bevestigt de politie tegenover De Limburger. De politie probeert de zaak in kaart te brengen. Gerechtsdeurwaarder K. uit Sittard wordt ervan verdacht betalingen te hebben geïnd ‘in natura’. Er liggen inmiddels enkele aangiftes tegen hem van vrouwen in Limburg, die hij om bepaalde diensten van seksuele aard zou hebben gevraagd.Meer slachtoffers?De politie Limburg bevestigt dat er een strafrechtelijk onderzoek loopt tegen de man. Een woordvoerder sluit niet uit dat er meer slachtoffers zijn. Verder wil de politie nog niets over de zaak kwijt.OpgebiechtK. meldde medio januari zelf aan de directie van het Sittardse kantoor waar hij werkte dat hij over de schreef was gegaan. „Wij hebben dat gesprek beëindigd en hem onmiddellijk buiten gezet”, zegt directeur Hans van Lent. „We willen niets meer met hem te maken hebben.” Zijn naam is ook niet meer terug te vinden op de gevel, noch op de vernieuwde website van het kantoor. K. was ooit mede-eigenaar van het betreffende kantoor, maar dat was sinds 2008 al niet meer het geval, zegt de directeur. „Hij was sindsdien formeel niet meer betrokken bij de firma. Hij werkte nog voor ons op een soort freelancebasis. Hij kreeg van ons onder meer opdrachten om exploten uit te brengen en was vaak hele dagen op pad. De afstand tussen ons kantoor en hem was al heel groot.” Seksuele dienstenHoe de man precies te werk ging richting de vrouwelijke schuldenaren, blijft onduidelijk. Over de aard van de vermeende seksuele diensten kan en wil Van Lent niks zeggen. „Daar weet ik ook het fijne niet van. Ik mag er sowieso niks over zeggen zolang het politieonderzoek loopt.”De politie heeft voor de kwestie een speciaal mailadres geopend. Via deurwaarder-limburg@politie.nl kunnen slachtoffers zich melden.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal