Nawaka weg uit 'waterstad' Roermond

© John Peters

Het nationaal waterscoutevenement Nawaka verdwijnt uit Roermond. De waterscouts slaan voortaan hun kampement op in Zeewolde, waar Scouting Nederland twee jaar geleden een compleet landgoed met waterplas heeft gekocht. Nawaka, dat om de vier jaar wordt gehouden, vindt daar in 2018 voor de eerste plaats.

Gertie Driessen

Dat betekent dat het nationale kamp, waar zo’ n vierduizend waterscouts aan meedoen, niet meer aan de Roermondse Maasplassen plaatsvindt, zoals al sinds 1989 het geval is. Met uitzondering van het jaar 2006, toen Nawaka een ‘uitstapje’ maakte naar het Gelderse Giesbeek.

Voor Roermond, dat zich op de kaart wil zetten als waterstad, is het vertrek van Nawaka een domper. “Gelukkig hebben we in Roermond gedurende het hele jaar veel afwisselende evenementen. En de ervaring leert dat er ook altijd weer nieuwe bijkomen”, laat evenementenwethouder Angely Waajen weten.

Ook regiovertegenwoordiger Limburg Joep Mooren van het Watersportverbond vindt het jammer dat Nawaka verdwijnt. “Het was echt een schouwspel, al die bootjes en activiteiten op het water. Veel mensen uit de regio gingen er kijken.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal