Commissaris Roda stapt op vanwege deal met Korotaev

Aleksei Korotaev (tweede van links) tijdens Roda-Ajax tussen algemeen directeur Wim Collard (links) en technisch directeur Ton Caanen. Daarnaast Nicolas Anelka en Stijn Janssen, vriend Korotaev. © Ermindo Armino

Een van de vier commissarissen van Roda JC, Wout van Stokrom, is per direct terug getreden. Hij zou grote moeite hebben met de manier waarop de deal met de nieuwe mede-eigenaar Aleksei Korotaev tot stand is gekomen.

Roel Wiche

Technisch directeur Ton Caanen werkte ruim twee maanden in het diepste geheim aan de entree van de jonge, gefortuneerde Zwitsers-Russische zakenman in Kerkrade. Naar eigen zeggen deed hij dat om te voorkomen dat de deal in een vroeg stadium zou afketsen.

De raad van commissarissen, het orgaan dat toezicht houdt op de gang van zaken binnen de club, werd pas rond 4 januari geïnformeerd, de dag waarop Korotaev zich voor onderhandelingen meldde in het Parkstad Limburg Stadion. Amper tien dagen later werden al de handtekeningen gezet. Volgens goed ingevoerde bronnen kon Van Stokrom, in het dagelijks leven topman bij technische groothandel Berner, zich niet verenigen met de snelheid van het proces.

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal