Dode in Geleen: recherche doet onderzoek in shishalounge in Sittard

Politie doet onderzoek bij Sahaya Lounge in Sittard© De Limburger

© AD

Er wordt de hele dag forensisch onderzoek gedaan op de plaats delict.© ANP

© Arnaud Nilwik

thumbnail: Politie doet onderzoek bij Sahaya Lounge in Sittard
thumbnail:
thumbnail: Er wordt de hele dag forensisch onderzoek gedaan op de plaats delict.
thumbnail:

De politie doet op dit moment onderzoek in de Sahaya Lounge, een shisha-bar in Sittard. De 29-jarige eigenaar werd vannacht in zijn woning aan de Beatrixlaan in Geleen om het leven gebracht. Inmiddels zijn de sloten van de bar al vervangen.

Redactie

Deze morgen meldde de politie dat de bewoner tijdens een woningoverval zou zijn doodgeschoten. Enkele uren later trok de politie beide verklaringen in. “We hebben misschien iets te snel berichtgeving naar buiten gebracht”, aldus een woordvoerder van de politie. Er wordt de hele dag forensisch onderzoek gedaan op de plaats delict.

Schoten onzekerDe politie kreeg informatie van bewoners die dachten schoten te hebben gehoord. "Op dit moment kunnen wij echter niet bevestigen dat er daadwerkelijk is geschoten".

Twee mannen drongen rond 03.00 uur de woning op de begane grond van het appartementencomplex binnen. Even later hoorden verschillende bewoners van het complex geschreeuw. "Ik hoorde een vrouw meerdere malen om hulp roepen", zo vertelt een van de bewoners van het appartementencomplex.

SpoorloosHet slachtoffer raakte zwaargewond en overleed ondanks medische hulp van de hulpdiensten ter plaatse aan zijn verwondingen. De politie startte een zoekactie. De twee verdachten zijn gevlucht en nog altijd spoorloos.In het complex met 28 woningen wonen veel ouderen. De politie wil nog geen uitspraken doen over de achtergrond van de man. Volgens de buurt is het slachtoffer van Tunesische afkomst. Zijn vrouw bleef ongedeerd en werd vannacht meegenomen naar het politiebureau om een verklaring af te leggen.Buurtbewoners werden wakker van het kabaal en geschreeuw dat uit de woning kwam. Een buurvrouw van een paar huizen verder kijkt niet heel erg op van de gewapende overval. ,,Hij had wel vaker ruzie op de parkeerplaats. We hadden elkaar onderling al gewaarschuwd. Het was vannacht stikdonker, dus ik kon niets zien. Maar ik vroeg mij wel meteen af 'wat is er nu weer loos'. Het is akelig", aldus de vrouw, die uit angst voor de daders alleen anoniem haar verhaal wil doen.

BlaffenEen andere buurvrouw is flink geschrokken. ,,Ik moest naar de wc, toen ik honden hoorde blaffen. Ik keek uit het raam en zag twee ambulances staan. De schoten heb ik niet gehoord", laat de 67-jarige vrouw weten. ,,Er woonde nog niet zo lang een man en een vrouw. Ik vind het best eng. Ik ben al wat ouder, dat maakt je toch onzeker."

Volgens een woordvoerder van de politie 'gaan de verhalen een eigen leven leiden' en is het nog onduidelijk wat het motief is achter het misdrijf. De politie doet de rest van de dag forensisch onderzoek. Er is ook een speurhond ingezet en buurtbewoners worden ondervraagd. Het is niet de eerste gewapende overval dit jaar. Limburg heeft te maken met een ware golf aan woningovervallen. In Maastricht kostte dat eind januari ook al iemand het leven.

Getuigen die informatie hebben voor het onderzoek kunnen contact opnemen via telefoonnnummer 09008844 of anoniem via 08007000.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal