Controle marechaussee A2: één aanhouding en diverse boetes geïnd

© Joris Peeters

De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdagavond bij een controle op A2 een man aangehouden. Hij reed in een auto met een vals kenteken. Ook werden er diverse openstaande boetes geïnd.

Eric Seuren

Dat laat de marechaussee weten.

VreemdelingenwetNaast de aanhouding en het innen van diverse boetes nam de marechaussee een man mee in het kader van de Vreemdelingenwet. “De man had geen identiteitsdocumenten bij zich. Omdat we het vermoeden hebben dat hij niet in ons Nederland verblijft, is er een vreemdelingenprocedure gestart. Dat betekent dat zijn identiteit wordt uitgezocht en op basis daarvan maatregelen worden genomen. Hij is dus niet aangehouden, maar wel meegenomen", aldus een woordvoerder van de marechaussee.

StandaardcontroleDe actie op de A2 tussen Urmond en Echt (in noordelijke richting) was een standaardcontrole in het kader van Mobiel Toezicht Veiligheid. Op wegen die twintig kilometer van grensovergangen wordt gecontroleerd of mensen de juiste documenten bij zich hebben, verkeersovertredingen en openstaande boetes.

VertragingDe actie leidde tot forse vertraging op de A2. Er stond tijdens de spits ruim acht kilometer file. “Heel vervelend voor de weggebruikers, maar voor ons is dit juist een beproefd middel om de controle goed uit te voeren. De snelheid op de weg wordt omlaag gebracht, zodat wij tijdens de controle ook goed in de auto kunnen kijken”, legt de woordvoerder uit.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal