Franse Yanis (5) sterft na straf voor bedplassen

De vijfjarige Yanis had een gebroken neus en vertoonde sporen van eerdere verwondingen. Ook had hij verscheidene hoofdwonden.© AD

Frankrijk is geschokt door de dood van de vijfjarige Yanis. Hij werd afgelopen maandag levenloos aangetroffen in de buurt van een kanaal vlak bij de Belgische grens. Zijn stiefvader, die hem strafte omdat hij in bed had geplast, is aangehouden.

AD

Yanis werd maandag rond kwart voor drie 's nachts aangetroffen op 200 meter van het huis van zijn 30-jarige stiefvader en zijn 22-jarige moeder in Aire-sur-la-Lys, zo schrijft Le Parisien. Volgens La Voix Du Nord woonde het werkloze koppel echter niet meer samen. De twee trouwden in 2015 en hebben geen andere kinderen.De politie werd door de vader gealarmeerd, nadat hij zijn zoon bewusteloos aantrof. De hulpdiensten vermoedden dat het kind aan een hartaanval bezweek. Uit de autopsie bleek echter dat het kind overleed aan een reeks verwondingen aan zijn hoofd. StrafHet was de stiefvader die later verklaarde dat Yanis aan bedplassen leed en dat hij na zo'n incident het kind strafte door hem te dwingen in zijn onderbroek buiten rond het huis te lopen. Volgens de politie volgde de stiefvader het kind op zijn fiets tijdens de strafwandeling en sloeg hij hem herhaaldelijk met een zaklamp op zijn hoofd. Dat lijkt hem fataal te zijn geworden.Beide ouders zijn opgepakt en ondervraagd in Saint-Omer. Volgens bronnen dicht bij het onderzoek had de jongen een gebroken neus en had hij littekens door eerdere verwondingen.

FacebookgroepFamilieleden van Yanis hebben inmiddels een facebookgroep opgericht ter nagedachtenis aan het kind. Daar wordt ook gevraagd geld te schenken voor de begrafenis. Volgens Le Figaro is die pagina het initiatief van de oom en tante van de biologische vader van het kind. ,,Je had altijd veel plezier in het leven. Zorg goed voor jezelf daarbovem", staat er bij enkele van de foto's.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal