Alweer een gewelddadige overval in Limburg

© iStock

Volgens de statistieken daalt het aantal woningovervallen, maar wanneer het gebeurt zijn ouderen vaker het slachtoffer. In het nieuwe jaar zijn in Limburg al zes gewelddadige woningovervallen gepleegd. De overvallen zijn vaak zeer ingrijpend voor de slachtoffers, als ze het al overleven.

Peter Bruijns

EinighausenIn Einighausen is op 4 februari een bejaarde man thuis overvallen. Een man van ongeveer 30 jaar bedreigde het slachtoffer met een wapen, doorzocht de woning en ging er met het geld vandoor.MilsbeekIn Milsbeek hebben twee overvallers op 31 januari een 61-jarige vrouw vastgebonden op haar bed. Ze namen onder meer geld, juwelen, bankpasjes en horloges mee.ValkenburgOp 29 januari vallen drie gemaskerde mannen een woning in Valkenburg binnen en bedreigen een 55 jarige vrouw, die lichtgewond raakt.MaastrichtIn Maastricht wordt op 26 januari een 83-jarige vrouw dood in haar woning aangetroffen. Ze is door een misdrijf om het leven gekomen. Vermoedelijk gaat het om een roofmoord.EchtIn Echt is op 24 januari een vrouw in haar huis overvallen door drie buitenlandse jongens die haar bedreigden. Ze hadden geen wapens en vroegen om geld.HoensbroekBij een gewapende overval op 10 januari op een huis in Hoensbroek nam de overvaller een geldbedrag en de sleutels van een Mini Cooper mee. Hij ging er met de auto vandoor.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal