Oprichters doen stapje terug bij uitzendbureau Wiertz

Dionne en Harm Wiertz in het hoofdkantoor in Kerkrade. © Annemiek Mommers

Dionne en Harm Wiertz trekken zich na twintig jaar aan de top van hun uitzendbedrijf terug uit de dagelijkse leiding. Roger Holtus wordt per 1 maart de nieuw topman van Wiertz Company.

Stefan Dölcken

Wat in 1997 in Kerkrade begon als tweemanszaak is inmiddels uitgegroeid tot een uitzend-, advies en –payrollingorganisatie met meer dan 70 medewerkers en filialen in heel Limburg. Dagelijks werken via Wiertz 3000 uitzendkrachten bij ongeveer 600 werkgevers. Het bedrijf genereert daarmee een jaaromzet van ruim 40 miljoen euro.

Stuwende krachtHet ondernemersechtpaar Harm (56) en Dionne Wiertz (44) is al twintig jaar de stuwende kracht achter die ontwikkelingen. Op 1 maart dragen ze hun taken als bestuurders over aan de nieuwe topman Roger Holtus (44).

Dionne en Harm blijven verbonden aan het bedrijf, via hun toezichthoudende rol in de familieraad en hun werk voor de goede-doelenstichting Wiertz Foundation. Dat ze nu een stapje terug doen, mag voor velen een verrassing zijn. Voor Harm en Dionne is het een vanzelfsprekende beslissing. „Het is een logische stap die hoort bij de ontwikkeling en het volwassen worden van de organisatie”, zegt Harm Wiertz.

KoersOok onder de nieuwe topman blijft Wiertz vasthouden aan de ingezette koers. ,,We blijven investeren in kantoren in heel Limburg, waar mensen kunnen binnenlopen. Arbeidsbemiddeling via internet werkt niet." Ook geeft Wiertz steeds meer uitzendkrachten een contract voor onbepaalde tijd. Op die manier krijgen mensen in een tijd van toenemende flexibilisering meer bestaanszekerheid, vinden de ondernemers.

Lees het volledige interview donderdag in De Limburger.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal