Weg voor vrachtverkeer van Holtum naar Nedcar

© MCM PRODUCTIONS

Er moet een weg komen van Holtum-Noord naar autofabriek VDL Nedcar speciaal gericht op vrachtverkeer. Trucks moeten zo ‘ongehinderd’ van de containerhaven in Born naar Nedcar kunnen rijden. Dat vindt het college van B en W van Sittard-Geleen.

Erwin Schmidt

De wens van het stadsbestuur om juist een spoorverbinding tussen de fabriek en Holtum-Noord te maken, is financieel onhaalbaar. Door de groeiende productie bij VDL Nedcar en verwachte vestiging van meer toeleveranciers in de buurt, verwachten B en W een toename van de aanvoer van onderdelen.

ViaductOnderzocht wordt of het huidige viaduct Gebroek bij de verbreding van de A2 in 2022 kan worden verplaatst naar een locatie tussen Holtum en tankstation ’t Anker in. Over dat viaduct zou een ‘ongehinderd logistieke wegverbinding’ moeten komen tussen Holtum-Noord en Nedcar.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal