Bejaard stel in cel na cokevondst

Foto ter illustratie© iStock

Een bejaard echtpaar uit Maastricht zit sinds kort in de gevangenis vanwege de vermeende betrokkenheid bij het verhandelen van een kilo cocaïne. Het zou gaan om de ouders van de 41-jarige Maastrichtenaar die eerder samen met een 28-jarige vrouw in verband met de zaak die begon op Ameland werd opgepakt.

Jos Emonts

Op dat Waddeneiland spoelden in januari verschillende pakketjes zuivere cocaïne aan. Die werden keurig ingeleverd bij de politie, maar die kreeg een tip dat een 26-jarige bewoner van Ameland een pakketje coke probeerde te verhandelen.

DealerIn totaal werden vijf eilandbewoners aangehouden voor het handelen in de jutterscocaïne. Het spoor leidde ook naar Maastricht, waar de politie een man van 41 en een vrouw van 28 aanhield. De man zou bij de Amelander - een oud-Maastrichtenaar - bekend staan als dealer.

In een woonhuis in de wijk Daalhof vonden agenten een kilo cocaïne, hoogstwaarschijnlijk afkomstig van het Amelandse strand. Het blijkt om de ouderlijke woning van 41-jarige te gaan. Na hun arrestatie besliste de rechter-commissaris dat ze zeker veertien dagen in de cel moeten blijven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal