VIDEO Highlinen tussen flats in Kerkrade

De highliners hebben in Kerkrade tussen enkele leegstaande flats slacklines aangebracht. © Luc Lodder

Op grote hoogte over een smalle band lopen; je moet het maar durven. Welkom in de wondere wereld van de highliners.

rlfn01

Highlinen is een sport die bestaat uit het lopen en trucjes doen op een smalle, dynamische band. Bij voorkeur op grote hoogte.

BergenHighliners trekken het liefst naar gebieden met bergen. Hoe hoger hoe liever. Maar deze week lopen ze in Kerkrade over hun slacklines.

FlatsDie slacklines zijn op meerdere plekken aangebracht tussen enkele leegstaande flats in de Ursulastraat. Zo’n veertig highliners uit Nederland, Duitsland en Frankrijk houden er onderling wedstrijdjes en oefenen op trucjes.

SpectaculairVrijdag geven ze als opening van het Dutch Mountain Festival een (gratis) show vanaf 17 uur. En die wordt spectaculair, belooft organisator Cor Vinke.

In De Limburger van donderdag meer over de groep highliners die in Kerkrade is neergestreken. Nieuwsgierig? In het filmpje zie je Simon Metzler uit Berlijn in actie tussen de flats.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal