Netflix wil speelgoed van populaire series laten maken

Stranger Things.© Netflix

Streamingdienst Netflix wil speelgoed, (strip)boeken en T-shirts van hun populairste series en films laten maken. Dat blijkt uit een vacature op de site voor een directeur merchandise. In eerste instantie gaat het vooral om de door het bedrijf zelf geproduceerde serie Stranger Things.

Sonny in 't Zandt

Netflix heeft al een proef lopen bij de Amerikaanse kledingketen Hot Topic. Daar worden al mokken en shirts verkocht met Stranger Things als thema. De grootste videostreamingdienst ter wereld maakt steeds meer eigen content en wil, zo blijkt uit de vacature, daar structureel merchandise bij laten maken. De tweede serie van Stranger Things is in het najaar te zien.

Het bedrijf noemt de merchandise een goede manier om ervoor te zorgen dat de series 'deel van de Zeitgeist' worden. Ook meent Netflix dat het speelgoed zal zorgen voor meer 'buzz' omtrent hun series en films. Daarnaast hoopt het bedrijf hun klanten ermee te plezieren.

Goede zakenHet verkopen van merchandise gekoppeld aan succesnummers is een beproefd concept. Concurrent HBO doet bijvoorbeeld goede zaken met de verkoop van spullen rond de hitserie Game of Thrones.

Netflix lijkt aan de late kant met de verkoop van merchandise, maar dat komt waarschijnlijk door het feit dat de grootste successen (House of Cards, Orange is the New Black, The Crown) niet door het bedrijf zelf gemaakt zijn. Dat geldt wel voor Stranger Things.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal