Centrum Kerkrade komt niet op tijd af

© Bas Quaedvlieg

Het nieuwe centrum van Kerkrade zal niet klaar zijn bij de start van het WMC deze zomer. Als gevolg van de vorst en de late verhuisdeal met C&A wordt de beoogde opleverdatum niet gehaald.

Ruben van Erp

Dat het centrum niet op tijd gereedkomt, is een grote teleurstelling voor de stad. Kerkrade wilde het vernieuwde centrum in juli graag aan de wereld showen tijdens het muziekconcours.

SpannendVolgens de gemeente Kerkrade is er alles aan gedaan om het geheel op tijd af te krijgen. “In 2013 is de mooie ambitie uitgesproken om voor het WMC klaar te zijn”, zegt wethouder Huub Wiermans. “We wisten dat het spannend zou worden en komen heel dichtbij, maar we gaan het net niet halen. En dat is heel erg jammer. We komen tijd te kort en de snelheid mag niet ten koste gaan van de kwaliteit.”

foto Bas Quadvlieg

FactorenAls oorzaak van het niet behalen van de doelstelling wijst Kerkrade op een samenspel van factoren. Met name het weer speelt een grote rol. “Dat heeft zeker grote invloed gehad”, zegt Tonnie Passau, hoofd van de afdeling Stedelijke Ontwikkeling bij de gemeente. “Door het koude weer en de vorst heeft het werk een aantal weken stilgelegen. En tot maart blijft dat een onvoorspelbare factor.”

Lees meer over het centrum van Kerkrade en de gevolgen voor het WMC in De Limburger van donderdag.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal