Vrouw probeert agent achter stuur te wurgen met sjaal

© Archieffoto HBVL

De rechtbank van Leuven heeft woensdag de detentie bevolen van Daisy F. De 35-jarige vrouw werd schuldig bevonden aan poging tot doodslag op een politie-inspecteur in Zoutleeuw in november 2015. Vanaf de achterbank van een politiewagen probeerde ze hem te wurgen met een sjaal.

HBVL/BELGA

Twee politie-inspecteurs werden op 17 november 2015 belast met het overbrengen van Daisy F. naar psychiatrisch ziekenhuis Asster in haar woonplaats Sint-Truiden.

Bijna gewurgdToen dat tot haar doordrong, maakte ze haar gordel los en schoof ze op naar de stoel achter de bestuurder. Plotseling gooide ze haar sjaal over het hoofd van de rijdende inspecteur. Ze trok die zo fel aan dat de man bijna gewurgd werd. Hij zat met het hoofd geklemd aan de hoofdsteun van de stoel en kreeg geen lucht meer.

SlagenDe tweede inspecteur kon een dramatische ontknoping maar net voorkomen. Hij gaf de vrouw enkele slagen waardoor ze moest loslaten. Tijdens het overmeesteren deelde F. op haar beurt enkele klappen uit, waardoor beide inspecteurs verwondingen opliepen.

ZiekenhuisDe advocaat van F. wees er in zijn verweer op dat zijn cliënte alleen een nieuwe opname in de psychiatrie wilde verhinderen. Zelf verklaarde ze dat de politiewagen hard reed en plotseling afremde bij stoplichten. Toen vatte ze het plan op om de bestuurder te verblinden met een sjaal om een ongeval te veroorzaken. Zo hoopte ze in een gewoon ziekenhuis te belanden.

De rechter achtte de poging tot doodslag bewezen tegen de rijdende inspecteur.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal