Venlo kan leven met sloop parkeergarage Arsenaal

© Jurgen Mols

De Venlose gemeenteraad kan leven met de plannen voor de sloop van parkeergarage Arsenaal. Ook het plan om garage Roermondsepoort te repareren en verkopen leverde geen discussie op, zo bleek woensdagavond tijdens de voorbereidende raadsvergadering.

Harry Lucker

Wanneer de gemeenteraad eind deze maand definitief een beslissing neemt, lijkt de discussie vooral te gaan over de vraag of de gemeente genoeg heeft gedaan om de door de sluiting van de garages weggevallen parkeerplekken te compenseren.

PijnVooral de sluiting van garage Arsenaal in het oostelijk deel van het Venlose centrum doet bij veel ondernemers pijn. Het voorstel om na sloop op de plek van Arsenaal 90 parkeerplekken aan te leggen zolang er voor dat gebied geen nieuwe plannen zijn, vindt de Venlose politiek niet genoeg.

De politiek wil het in de raadsvergadering eind deze maand dan ook hebben over de bouw van tijdelijke parkeergarages om de parkeerdruk in het oostelijk deel van het centrum te verlichten. Wat betreft de locaties voor die tijdelijke garages werd woensdagavond hardop gedacht aan de plekken Keulsepoort, Julianapark en het particuliere parkeerterrein aan de Lohofstraat.

SP en GroenLinks gaven expliciet aan dat een garage in het park voor hun onbespreekbaar was. Ook de PvdA is daarvan geen voorstander. Wethouder Stephan Satijn (VVD, Parkeren) gaf aan dat er met experts alles is gedaan om tot creatieve oplossingen voor de weggevallen parkeerplaatsen te komen.

AchterstalligDe garages Arsenaal (februari) en Roermonsepoort (september) gingen vorig jaar op slot vanwege achterstallig onderhoud aan beide gebouwen. Arsenaal wordt in de plannen van Venlo dus straks gesloopt, de Roermondsepoort gerepareerd. Daarna kan de garage nog maximaal vijf jaar openblijven. In die tijd wil de gemeente de garage samen met de andere gemeentelijke parkeergarages Maaswaard en Nolensplein verkopen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal