Zingende vaders geven hun zoons het goede voorbeeld

Print

Andy & Roy: „Je moet eruit halen wat erin zit.” Afbeelding: Johannes Timmermans

Andy Croonenberg van Andy & Roy en de broers Luc en Bram Volders van De Kloomp moeten thuis maar eens vragen hoe je het LVK wint.

Hun vaders gaven hun al eerder het goede voorbeeld: Leon Volders won het LVK in 1984 - precies 3x11 jaar geleden - met Dao moste mèt ljèrre léve, en Frans Croonenberg pakte in 2002 de Roy van eens vaders goede LVK - en de eerste plaats met Wie d’r Herrgot Limburg hat gemaak. 

Volders senior won het LVK bij de eerste finale in Roermond: „Ik had een leuk liedje. Maar ik zag er ook goed uit, als ik dat van mezelf mag zeggen: wit jasje, zwarte broek, stropdas. Dat heeft zeker meegespeeld. Daar moeten de jongens ook op letten: maak er iets leuks van als je straks in Heerlen op het podium staat.” 

Frans Croonenberg heeft maar één tip voor Roy & Andy: „Knallen! Gooi vrijdag alles eruit wat je in je hebt. 
Meer kun je niet doen. En geniet vooral van het moment. Als je in de finale van het LVK staat, ben je al een winnaar, vergeet dat niet.” 
Eerste worden is belangrijk, geeft hij toe: „Ik profiteer er nog steeds van. Waar ik ook optreed, het publiek wil altijd D’r Herrgot horen.” 
Hoe zullen hun zoons het dit jaar doen? Leon: „Ze kunnen alle twintig winnen.” Frans: „Een plek bij de eerste vijf moet haalbaar zijn. Hun liedje klinkt heel verfrissend.”