Uitzendbureau Otto Venray in clinch met Belastingdienst

Print
Uitzendbureau Otto Venray  in clinch met Belastingdienst

Afbeelding: ANP

Uitzendbureau Otto zit in een wurggreep bij de Belastingdienst. Het bedrijf, dat Oost-Europeanen naar Nederland haalt, moet 14,7 miljoen euro terugbetalen aan de fiscus, schrijft De Telegraaf vrijdag.

Otto meent dat het van 2008 tot 2011 recht had op een korting op de loonbelasting, omdat het cursussen aanbood aan uitzendkrachten. De Belastingdienst is het daar niet mee eens en ook in de rechtszaal krijgt het bedrijf geen gelijk. De aangeboden vierdaagse cursussen Nederlands voldeden niet aan de eisen van een beroepsopleiding.

Otto en de Belastingdienst kwamen overeen dat het bedrijf ieder kwartaal 250.000 euro betaalt tot 2032. Als extra zekerheid krijgt de fiscus een bankgarantie van 2,5 miljoen euro, het recht om het hoofdkantoor bij Venray op te eisen voor de verkoop en het recht om de debiteurenportefeuille te innen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →