Jongetje (10) vindt doodgestoken moeder achter kast

Print
Jongetje (10) vindt doodgestoken moeder achter kast

Afbeelding: Shutterstock

Het Vlaamse Leuven is in de ban van een gruwelijke zaak waarbij de 47-jarige Anne Collaer met meerdere messteken om het leven werd gebracht. Collaer, moeder van acht kinderen, zou dinsdag door haar 10-jarige zoontje dood zijn aangetroffen achter een kast. Het parket van België onderzoekt de zaak.

 

Een bron die dichtbij de familie Collaer staat, verklaart aan Het Laatste Nieuws dat een 15-jarige dochter bij thuiskomst doorhad dat er iets niet klopte, toen haar moeder er niet leek te zijn. ,,Wat het extra bizar maakte, was dat de pinpas, mobiele telefoon en portemonnee gewoon op tafel lagen. Zij belde nog niet naar de politie, maar wilde nog een uurtje wachten.''

Vervolgens deed haar 10-jarige broertje een gruwelijke ontdekking: hij vond zijn mama dood terug achter de kast. Een woordvoerster van het Leuvens parket laat weten dat er sterke aanwijzingen zijn dat Collaer geen natuurlijke dood is gestorven. De steekpartij zou binnen de relationele sfeer hebben plaatsgevonden. Ook de ex-man en vader van vijf van de acht kinderen is ondervraagd.

Verschrikkelijk

,,Het is gewoonweg verschrikkelijk wat er met Anne is gebeurd. Ik begrijp dat de mensen in mijn richting kijken maar ik heb haar niets aangedaan. Dat zweer ik. Zoiets zou ik nooit doen. Ik heb de politie mijn laatst gebelde nummers laten zien zodat ze weten dat ik er niets mee te maken heb. Daarna hebben ze mij vrijgelaten", verklaart hij.

De laatste relatie van Anne Collaer zou onlangs geëindigd zijn met een fikse ruzie. Of haar ex-vriend iets met de zaak te maken heeft, is niet bekend.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →