Groen licht voor bouw tien duurzame woningen Venlo

Print

Afbeelding: Stock.xchng

Venkoelen - Aannemersbedrijf Jongen Venlo gaat in het Venlose kerkdorp ’t Ven aan de Oude Turfstraat tien duurzame woningen volgens de principes van cradle tot cradle. Dit jaar wordt daarvoor het bestemmingsplan gewijzigd.

De bouw van fase 1 start in 2018. Daarna vindt een evaluatie plaats. Jongen krijgt eerst de kans daadwerkelijk te laten zien dat het bedrijf C2C-woningen weet te  bouwen, meld te de gemeente Venlo.

Volgens senior projectontwikkelaar Arthur Rijntjes van Jongen ligt er een plan om uiteindelijk een wijk van 50 woningen te bouwen volgens de C2C-principes.

Daarbij gaat het onder meer om hergebruik van materialen en plaatsing van zonnepanelen op daken . Jongen diende in 2013 al het verzoek in om in ’t Ven een duurzame wijk te mogen bouwen.

Aanvankelijk was sprake van 75 woningen. Maar  Venlo stelde een maximum vast van 55. In het woningbouwprogramma van Venlo staat namelijk dat tot 2020 in ’t Ven-Noord niet gebouwd mag worden. Dit om te voorkomen dat er voor leegstand wordt gebouwd. Vanwege het unieke karakter van de duurzame wijk wil Venlo hier echter van afwijken.

Volgens de wethouders Jos Teeuwen en Wim van den Beucken passen  de bouwplannen in ’t Ven bij de C2C-ambities van Venlo. De bouw in het kerkdorp vormt een inspiratie voor nog te ontwikkelen woningbouwplannen elders in Venlo, aldus de wethouders. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →