'Ik zie oorsuizen als een cadeautje van mijn burn-out'

Print
'Ik zie oorsuizen als een cadeautje van mijn burn-out'

Caroline Kortooms Afbeelding: Laurens Eggen

Toverlanddirecteur Caroline Kortooms (56) gelooft niet in toeval. De dood van haar man, de enorme burnout, het bouwen van een pretpark en de nieuwe man in haar leven… Het gebeurt volgens haar allemaal niet voor niets. Haar ziel heeft blijkbaar lessen moeten leren. Harde lessen, dat wel.

“Na de dood van mijn man ben ik fulltime blijven werken. Na het werk racete ik naar huis om te koken en boodschappen te doen. En ik wilde ook nog eens een leuke moeder zijn. Ik ben behoorlijk doorgeslagen in mijn discipline en verantwoordelijkheidsgevoel. Ik heb niet gemerkt hoe moe ik was, hoe mijn energie afnam en dat ik mijn creativiteit verloor. De fluisteringen van mijn lichaam heb ik niet gehoord. Ik deed wat ik altijd deed, niet zeuren en doorgaan.”

Totdat haar lichaam een noodkreet slaakte en een burn-out haar hele systeem platlegde. Aan de burn-out hield ze oorsuizen over. “Als ik me goed voel, zit het suizen op een acceptabel niveau. Maar als ik niet de juiste dingen doe, zijn mijn oren mijn indicatoren. Als ze harder gaan suizen, weet ik dat ik gas terug moet nemen. Ik zie het als een cadeautje van mijn burn-out.”

 

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?
Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →