Venlo verbreekt contact met Platform Parkeren

Print
Venlo verbreekt contact met Platform Parkeren

Afbeelding: Jurgen Mols

Venkoelen - De gemeente Venlo spreekt niet langer met het Platform Parkeren Binnenstad, nu het platform heeft aangekondigd het college juridisch aan te spreken op omzetderving bij winkeliers door de sluiting van de parkeergarages Arsenaal en Roermondsepoort.

Volgens platform-lid Han Pasch is dat onzin. “Wij hebben alleen in gesprekken met de gemeente in alle openheid aangegeven dat wij op dit moment slechts de mogelijkheden om eventueel te komen tot juridische stappen onderzoeken”, aldus Pasch.

Acties
‘Nu u aangeeft dat u ons college binnenkort juridisch zult aanspreken op onze aansprakelijkheid voor omzetderving bij detailhandel, zult u begrijpen dat wij vanwege de door u aangekondigde juridische acties elk overleg met het Platform vanaf heden opschorten”, schrijven burgemeester Antoin Scholten en de gemeentesecretaris in een brief aan het Platform Parkeren Binnenstad.

Dilemma
“We hebben natuurlijk het recht om te onderzoeken of er juridische stappen zijn te ondernemen, maar van een gang naar de rechter is nog helemaal geen sprake. Daarbij zitten we ook nog met het dilemma of je een gemeente überhaupt aansprakelijk moet stellen. Niemand heeft natuurlijk iets aan een schadeclaim die de burgers en ondernemers uiteindelijk zelf moeten betalen”, zegt John Bongarts die ook aan het platform verbonden is.

Meningsverschil
De gemeente Venlo en het platform waarin binnenstadbewoners, vastgoedeigenaren en grootwinkelbedrijven zijn vertegenwoordigd verschillen al lange tijd van mening met elkaar als het gaat om de toekomst van de gesloten gemeentelijke parkeergarages Arsenaal en Roermondsepoort. Het platform wijst op eigen onderzoeken waaruit blijkt dat de twee garages sneller en goedkoper zijn te renoveren dan dat blijkt uit de onderzoeken die in opdracht van de gemeente Venlo zijn uitgevoerd. Ondanks dat deze week vanuit oppositiepartij SP de oproep aan het Venlose college klonk om vooral met alle partijen in het parkeerdossier te blijven overleggen, ziet Venlo daar bij het platform nu dus van af. 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →