Distributiecentrum Plus in Ittervoort sluit de deuren

Print
Distributiecentrum Plus in Ittervoort sluit de deuren

Afbeelding: Google Streetview

Supermarktketen Plus sluit zijn distributiecentrum in Ittervoort. Daar werken nu 164 mensen. Hun banen zullen de komende drie jaar gefaseerd verdwijnen. Dat heeft het bedrijf vrijdag bekendgemaakt.

Sluiting van het magazijn in Ittervoort is onderdeel van een ingrijpende reorganisatie van de distributie van het supermarktconcern.

Nieuw distributiecentrum
In 2020 wil Plus in het Gelderse Tiel een nieuw distributiecentrum bouwen, dat de bestaande pakhuizen in Ittervoort,  Haaksbergen, Midden-Beemster en Hendrik-Ido-Ambacht vervangt. Daardoor gaan de komende drie jaar bij elkaar 260 arbeidsplaatsen verloren.

De medewerkers in Ittervoort zijn vrijdag ingelicht over de plannen. Voor een deel van het personeel is werk in het nieuwe distributiecentrum dat in 2020 operationeel wordt, laat de directie van Plus weten.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →